Doživetja


bannerji

Za vas imamo pripravljeni dve jezerski poti, ob katerih boste spoznali naravne in etnografske značilnosti notranjske regije, hkrati pa boste pobližje spoznali svetovni fenomen presihajočega jezera. V ponudbi imamo tudi Adrenalinsko pot, za vse tiste, ki imate radi avanture in nekonvencionalne pohode.

Mala jezerska pot

7,5 € / osebo*

REŽIM: kolo ali avtomobil

TRAJANJE: 2,5 - 3 h


RAZDALJA: 20 km

OPREMA: športni copati, zaželen lasten prevoz (ali po dogovoru)

  

Velika jezerska pot

12 € / osebo*

REŽIM: kolo ali avtomobil

TRAJANJE: 4,5 - 5 h


RAZDALJA: 40 km

OPREMA: športni copati, zaželen lasten prevoz (ali po dogovoru)

  

Adrenalinska pot

30 € / osebo

REŽIM: pohodna

TRAJANJE: 6 h


RAZDALJA: 15 km

OPREMA: 2 para čevljev (suhi, mokri), 3-je pari nogavic, rezervna oblačila, zaželen lasten prevoz (ali po dogovoru)

* Cene veljajo v primeru lastnega prevoza. V nasprotnem primeru se na celotno skupino zaračuna še strošek prevoza.

.

Mala jezerska pot

Opis poti:

Mala jezerska pot se začne na Oštirjevi kmetiji od koder krenemo proti znamenitemu Rakovemu Škocjanu. Gozdna pot nas vodi do malega in velikega naravnega mosta. Vožnjo nadaljujemo skozi goste kraške gozdove mimo mnogih razglednih točk do ruševin Karlovškega gradu. V času spomladanskega in jesenskega deževja smo lahko tudi priča polnjenju jezera iz bruhalnika Suhadolca, ki je na poti proti Zadnjemu kraju. Tam se lahko okopamo, nato pa krenemo proti Dolenjemu jezeru – tipični slovenski vasi, kjer si lahko v Jezerskem hramu ogletate maketo Cerkniškega jezera. Po zadnji postaji se vrnemo v Cerknico mimo jezerskih travnikov in polj.

NA VRH  

 

Galerija slik iz poti:

NA VRH  

.

Velika jezerska pot

Opis poti:

Tako kot Mala, se tudi Velika pot začne na Oštirjevi kmetiji in je povsem enaka do bruhalnika Suhadolce, tam na Veliki poti zavijemo čez most, mimo Rešeta v vas Dolenje Jezero. V Dolenjem Jezeru se lahko okrepčamo s pijačo in si ogledamo živo maketo cerkniškega jezera.
Od tam se peljemo po poljskih poteh do izvira Marije Magdalene, kjer se priključimo glavni cesti. Ta nas pelje skozi Grahovo, čez Žerovnico, mimo Lipsenja do Gornjega Jezera. Pot poteka mimo Križne gore, v vsaki vasi pa si lahko ogledamo zanimive cerkve. V vasi Gornje Jezero se ustavimo v gostišču Herblan, kjer se po potrebi okrepčamo.
Pot nas vodi naprej, mimo cerkve sv. Kancijana, čez nasip in most proti vasi Laze. Nadaljujemo po prijetni gozdni poti in po nekaj kilometrih zavijemo proti edinemu naseljenemu otoku v Sloveniji.
V celoti prečkamo jezero in se ustavimo na mnogih razglednih točkah, kjer se lahko okopamo. Jezerska pot nas vodi preko prostranih polj nazaj do mesta Cerknica, kjer zaključimo našo avanturo z ogledom še zadnjih dveh cerkva.

NA VRH  

 

Galerija slik iz poti:

NA VRH  

.

Adrenalinska pot

NA VRH  

 

Galerija slik iz poti:

NA VRH